Nosaltres

Associació Hàbitats

L’Associació Hàbitats: grup per la conservació de l’entorn natural – és una entitat creada l’any 1997 amb l’objectiu d’engegar i vehicular diferents iniciatives i projectes per tal d’assolir les finalitats següents:

1. Treballar per la protecció i millora de la qualitat del nostre entorn natural i cultural a través de projectes demostratius implicant a les organitzacions vinculades directament en la conservació del Patrimoni Natural i Cultural, a les institucions públiques i privades, als voluntaris i a la societat en general.

2. Conscienciar a la societat a través de l’educació ambiental de la importància d’adoptar unes actituds encaminades a millorar la qualitat dels hàbitats, mitjançant l’educació i la participació ciutadana.

3. Apropar a la ciutadania a través de l’educació ambiental a l’entorn natural, desenvolupant actuacions i projectes participatius per a la conservació d’espais d’interès natural i cultural, així com de la fauna i flora.

4. Estimular i potenciar el voluntariat ambiental en les tasques de conservació i protecció de l’entorn natural i cultural.

5. Integrar i coordinar la societat en les tasques de conservació, protecció i millora de l’entorn natural potenciant el treball en xarxa.

En queda exclòs tot ànim de lucre.

En l’actualitat i des dels seus inicis l’Associació Hàbitats porta a terme el Projecte Rius.

Les adopcions

Són actuacions que fan alguns voluntaris del Projecte Rius per cuidar un tram de riu i iniciar així un projecte de custòdia del territori per conservar i millorar de forma més exhaustiva i decidida el riu i el seu entorn.

Per a poder fer aquest pas endavant és important conèixer primer el medi i saber en quin estat de salut es troba per així poder fer propostes de millora. D’aquesta manera, els grups que decideixen tirar endavant un projecte d’adopció de riu, proposen actuacions i des del Projecte Rius se’ls dóna els suport tècnic necessari per iniciar i donar continuitat a l’asopció.

Així doncs, l’Adopció de Rius és una iniciativa que dóna cada cop més sentit a la tasca del Projecte Rius, donat que implica un pas de maduresa en el camp del voluntariat ambiental i consolida la vinculació i el compromís dels grups de voluntaris en el coneixement, la protecció i la millora (ambiental i social) dels nostres rius.

Vols participar-hi?

Contacta amb nosaltres:

av. Mistral 36, escala esquerra, principal 2a| 08015 – Barcelona
93 421 32 16
info@associaciohabitats.cat

Deixa un comentari

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed